Sos tatarski do jaj i mięs

4.5 (142 ocen)

  • 60 min

Idealny dodatek do jaj oraz pieczonych mięs.

  • 60 min

Składniki:

  • 3-4 ogórki konserwowe
    1 słoiczek pieczarek marynowanych (300 g)
    ok. 200-250 ml majonezu
    2-3 łyżki śmietany (12-18%) / jogurtu naturalnego
    1 cebula
    1 jabłko
    pieprz świeżo mielony (opcjonalnie sól)
    musztarda- do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy

Sos tatarski do jaj i mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos tatarski 1. Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę im mniejsze, tym sos smaczniejszy.Mieszamy z majonezem, śmietaną i musztardą. Doprawiamy do smaku. Sos jest najlepszy po kilku godzinach- gdy smaki się "przegryzą".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować