sos paprykowy

4.5 (141 ocen)

  • 1 min

Ten sos jest rewelacyjny robię go co roku i wszystkim smakuje.

  • 1 min

Składniki:

  • 3 kg papryki czerwonej
    30 dkg papryki ostrej chili
    8 dkg soli
    1/2 litry oleju
    1/2 kg cukru
    60 dkg przecieru pomidorowego
    2 główki czosnku
    7 liści laurowych
    1,1/2 szkl soku z cytryny (7 cytryn)
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sos paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. paprykę i chili zemleć w maszynce do mięsa
    dodać sól ,olej, cukier gotować 15 min po czym dodać przecier pomidorowy,czosnek wyciśnięty liscie laurowe sok z cytryny .
    Zagotować i gorący nałożyć do słoików
    nie pasteryzujemy

Porady

Bardzo dobry jako podkład do pizzy,można smarować wędlinę ,jako sos do głąbków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować