Sos grzybowy

4.5 (195 ocen)

Idealny jako dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • 250g grzybów
    500ml wody
    1 kostka rosołowa
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz, wegeta
    7-8 łyżek śmietany
    4 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos grzybowy

Sos grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie grzybów 1. Grzyby usmażyć na tłuszczu.
  • Kostkę rosołową rozpuścić 2. Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie.
  • wlać kostkę rosołową 3. Rozpuszczoną kostkę rosołową w wodzie wlać do usmażonych grzybów.
  • wlać smietanę z mąką 4. Mąkę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać śmietanę kwaśną oraz kilka łyżek sosu spod grzybów w celu zahartowania sosu, Wlać do grzybów z kostką rosołową. Przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować