Sos grzybowy

4.5 (162 ocen)

Takie dania najlepsze są w najprostszej wersji :)

Składniki:

  • ok 0,5 kg odgotowanych podgrzybków lub maślaków
    2 duża cebula
    1 mała śmietana
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos grzybowy

Sos grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos ze śmietaną 1. Zalać śmietaną, podsmażyć kolejne 5-10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. U mnie z ziemniaczkami. Smacznego :)
  • grzybki z cebulą 2. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać grzyby i masło, podsmażyć 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Maślak Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować