Sok z arbuza

4.5 (200 ocen)

  • 50 min

Sok jest bardzo orzeźwiający i doskonały na upalne dni.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 kg arbuza
    4 łyżki soku malinowego
    2 łyżki cukru brązowego(niekoniecznie)
    1 płaska łyżeczka startego imbiru
    1 limonka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Sok z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuz bez pestek pokroić na mniejsze kawałki po czym zmiksować z cukrem oraz imbirem
  • 2. Dodać sok malinowy oraz wyciśnięty sok z limonki.
    (Można dodać również parę listków świeżej mięty)
  • 3. Całość wymieszać i schłodzić.

  • 4. Podawać w szklankach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować