Sorbet z arbuza

4.5 (195 ocen)

Żeby przygotować sorbet z arbuza wystarczyłoby w zasadzie pokroić owoc na trójkąty i włożyć do zamrażarki, w końcu ten owoc to sama woda. Ale znam dużo smaczniejszy pomysł na sorbet z arbuza, który wymaga równie mało wysiłku

Składniki:

  • 3 szklanki pokrojonego na kawałki, wypestkowanego arbuza
    2 łyżki cukru
    1/3szklanki wody
    Sok i skórka limonki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cukru i wody przygotowujemy syrop cukrowy – gotujemy, aż płyn zgęstnieje i będzie powoli spływał z łyżki. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Arbuza miksujemy i dodajemy do niego syrop cukrowy i skórkę oraz sok z limonki.
  • 3. Sorbet z arbuza przelewamy do pudełka i mrozimy przez 4 godziny, po 2 godzinach miksując masę, by pozbyć się kryształków lodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować