PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Dżem z arbuzahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/33/cc0e3059045e649c6c50ed7a6d60a2331ac0ba09.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dzem-z-arbuza-4
2 kg miąższu z arbuza,
1 kg cukru,
1 laska wanilii /ew.cukier waniliowy,
sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania przepisu:
Dżem z arbuza
1.
Miąższ arbuza kroimy na małe kawałki,zasypujemy cukrem i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godziny.W tym czasie arbuz pusci sok.
Po tym czasie smażymy arbuza na srednim ogniu przez ok 1 godzine, czesto mieszając,zeby się nie przypalił.Dodajemy wanilię i sok z cytryny i smazymy nadal(ok 20 minut),do momentu, az dzem stanie sie gęsty i szklisty.
2.
Gotowy dzem przelewamy do wyparzonych słoiczkow, zakrecamy i odwracamy do gory dnem.
PP_09-2014
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze