Soczewica Beluga z kabanosami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne danie dla tych, którzy kochają fasolkę po bretońsku.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g soczewicy Beluga
    2 cebule
    300 g kabanosów z gęsi
    100 g boczku wędzonego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka smalcu z gęsi
    600 ml bulionu warzywnego
    400 g pomidorów krojonych w puszce
    1 szklanka mrożonego groszku
    1 łyżeczka mielonej kolendry
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
    1 łyżeczka mielonego kopru włoskiego
    1 łyżeczka kozieradki
    1 łyżeczka cząbru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Soczewica beluga z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczewica Beluga z kabanosami 1. Cebulę i czosnek siekamy.
    Boczek kroimy w kostkę.
    Kabanosy na kawałki.

    Boczek smażymy na smalcu. Po kilku minutach dodajemy cebulę, czosnek i kabanosy. Smażymy przez kilka minut, wlewamy gorący bulion i wsypujemy soczewicę. Dusimy pod przykryciem przez 30 min, następnie dodajemy groszek, wszystkie przyprawy, pomidory wraz z zalewą i dusimy jeszcze przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować