Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy.
2.Masa orzechowa:
Miód ,cukier oraz masło roztopić, następnie dodać orzechy i razem podsmażyć.Gorącą masę wyłożyć na przygotowany na blaszce surowy placek i razem upiec.
3.Ciasto dzielimy na dwie części, jedną pieczemy samą natomiast na drugą wykładamy gotową masę orzechową.Oba ciasta pieczemy po około 20 minut w temp.180*C .Blaszki 25x40cm.
4.Masa budyniowa:
Z mleka odlewamy pół szklanki, w której rozrabiamy mąki.Resztę mleka zagotowujemy z cukrem zwykłym i waniliowym, dodajemy rozrobioną mąkę i gotujemy budyń, na koniec wlewamy roztopioną margarynę i energicznie mieszamy do połączenia składników.
5.Gorącą masą przekładamy placki, pozostawiamy aby zastygła.
Porady
Ciasto najlepiej przygotować dzień lub dwa dni przed podaniem wtedy placki zmiękną.
Komentarze