Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt ciemny: Z podanych składników pieczemy biszkopt i przekrawamy na 2 części.
2.Ciasto orzechowe: Białka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i orzechy. Upiec.
3.Masa: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem , zagotować ciągle mieszając. Masło utrzeć, dodając przestudzoną masę żółtkową ( można do smaku dodać spirytus).
4.Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, wystarczy ją chwile podgrzać. (Miękka masa będzie się łatwiej rozsmarowywać).
5.Przełożenie : Biszkopt ciemny nr 1 - 3/4 masy - ciasto orzechowe - masa krówkowa lub mleko - biszkopt ciemny nr 2 - pozostała masa - orzechy.
Komentarze