ŚMIETANOWIEC BRZOSKWINIOWY

0 (0 ocen)

  • 50 min

Leciutkie,mięciutkie ciacho tak nie do końca na zimno,bo na pieczonym biszkopcie

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:
    6 jajek
    15 łyżek maki
    15 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    opakowanie 250 g wiórków kokosowych
    masa:
    3 galaretki truskawkowe
    2 duże kubki smietany 18%
    wierzch ciasta:
    2 galaretki brzoskwiniowe
    puszka brzoskwiń w syropie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietanowiec brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczemy biszkopt 1. Ciasto: Oddzielamy żóltka od białek.Białka ubijamy na sztywno.Ciągle miksując dodajemy po żółtku,następnie dosypujemy cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia(nie przerywając miksowania).Pieczemy ok.25 minut w 170 st.w blaszce 24x35.
  • układamy na blasze 2. Studzimy biszkopt,kroimy go na kwadraciki,prostokąciki.Układamy na blasze jeden obok drugiego
  • miksujemy smietany z galaretkami 3. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3,5 szkl.wody studzimy,miksujemy ze smietanami.
  • wylewamy na biszkopt 4. Wylewamy masę smietanową na biszkoptowe kostki.Odstawiamy do stężenia do lodówki.
  • układamy brzoskwinie,zalewamy galaretką 5. Na wierzch ciasta wykładamy pokrojone brzoskwinie.Zalewamy galaretkami brzoskwiniowymi przygotowanymi wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do lodówki do stężenia.

Porady

Na wierzch mozemy ułozyc inne owoce,do masy smietanowej tez mozemy dodac inne galaretki,to ciasto zyska inny smak za każdym razem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować