Smerfny sernik jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny serniczek na bazie skyru o dużej zawartości białka oraz serka wiejskiego. Z kolorowymi galaretkami smakuje wyśmienicie. Przypadnie szczególnie dzieciom ze względu na kolory.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g maślanych ciasteczek
    60 g masła
    1 skyr o smaku jagodowo porzeczkowym
    1 serek wiejski
    1 galaretka wiśniowa
    1 ¼ szklanki wrzątku
    0,5 łyżeczki żelatyny
    1/2 galaretki owoce leśne
    0,5 szklanki wrzątku
    Bita śmietana do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Smerfny sernik jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczkach rozpuszczamy galaretki. W jednej rozpuszczamy galaretkę wiśniową z żelatyną. W drugiej galaretkę owoce leśne. Maślane ciasteczka dokładnie mielimy w malakserze lub blenderze. Wlewamy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o wymiarach 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozkładamy ciasteczkowy spód. Foremkę wstawiamy do lodówki. Jogurt skyr oraz serek wiejski blendujemy na gładką masę. Wlewamy przestudzoną wiśniową galaretkę. Masę przelewamy na spód. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Na zastygły wierzch wylewamy drugą galaretkę. Po całkowitym stężeniu serniczek dekorujemy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować