Smażony mintaj na obiad

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filety z mintaja świeże nie mrożone są bardzo soczyste, smaczne i szybko przygotowane na obiad, z surówka z kiszonej kapusty smakują idealnie.......SMACZNEGO!!!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiszona kapusta 50 dag,
    cebula 1 sztuka średnia,
    papryka 1 sztuka średnia,
    cukier 2-3 łyżki,
    pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
    kminek mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki

    filety z mintaja świeże 5 sztuk,
    mąka pszenna 4 łyżki,
    mąka krupczatka 4 łyżki,
    sól 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    olej rzepakowy - ile potrzeba,
    ziemniaki w łupinie gotowane 1 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Smażony mintaj na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony mintaj na obiad 1. Kiszoną kapustę pokroić drobniej, wsypać do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, wsypać cukier, pieprz mielony, kminek mielony i wlać olej rzepakowy, wymieszać.
  • Smażony mintaj na obiad 2. Filety mintaja opłukać pod zimną wodą, duże przeciąć na połowę, osuszyć ręcznikiem papierowym, mąkę pszenną, krupczatkę wymieszać z z solą, pieprzem, na gorący olej rzepakowy kłaść filety i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

    Podawać z ziemniakami gotowanymi w łupinie i surówką z kiszonej kapusty, posypać pieprzem mielonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować