Filety z mintaja świeże nie mrożone są bardzo soczyste, smaczne i szybko przygotowane na obiad, z surówka z kiszonej kapusty smakują idealnie.......SMACZNEGO!!!
Smażony mintaj na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiszoną kapustę pokroić drobniej, wsypać do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, wsypać cukier, pieprz mielony, kminek mielony i wlać olej rzepakowy, wymieszać.
2.Filety mintaja opłukać pod zimną wodą, duże przeciąć na połowę, osuszyć ręcznikiem papierowym, mąkę pszenną, krupczatkę wymieszać z z solą, pieprzem, na gorący olej rzepakowy kłaść filety i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Podawać z ziemniakami gotowanymi w łupinie i surówką z kiszonej kapusty, posypać pieprzem mielonym.
Komentarze