SMAŻONKA Z ŁOPATKI

4.5 (168 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybkie danie,które najlepiej smakuje z pieczywem.

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg,łopatki
    3 duże cebule
    sól pieprz majeranek
    smalec lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażonka z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę pokroić w wąskie plasterki,cebulę w półksiężyce.Rozgrzać tłuszcz,lekko podsmażyć cebulę i dodać pokrojoną łopatkę.Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie-na koniec doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować