Kangus Pychotka

4.75 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia

  • 30 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • Herbatniki
    Mleczna czekolada gorzka
    Biała czekolada
    0,5 l. Śmietanki 30 %
    Serek mascarpone
    1,5 szklanki płatków kangus(pszeniczka)
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasta bez pieczenia

Kangus pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatnik

    Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone miksować około 3-4 minuty, na koniec dodajemy roztopioną chłodna biała czekoladę, miksujemy chwilę, dodajemy płatki, mieszamy łyżka. Kładziemy herbatniki, na nie połowę masy, znów herbatniki i na nie wykładamy resztę masy . Posypać na wierzch startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować