Słodkie twarogowe placki z czerwoną porzeczką

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

słodkie twarogowe placki i kwaskowa czerwona porzeczka- polecam smaczne placuszki na drugie śniadanie lub na podwieczorek:)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200g twarogu chudego
    1 jajko,
    2 łyżki cukru,
    1 opakowanie cukru waniliowegp
    2 łyżki serka o smaku waniliowym
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    około 4 łyżki mąki,
    2 szklanki czerwonej porzeczki
    cukier puder do oprószenia placków po usmażeniu
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Placki Bliny

Słodkie twarogowe placki z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać ze szczypułek, opłukać.
    Do miski wrzucić rozdrobniony widelcem twaróg, dodać jajko, cukry, serek waniliowy oraz proszek do pieczenia przesiany z mąką Wszystko wymieszać na jednolitą masę. Na koniec wrzucić porzeczki i delikatnie wymieszać tak by składniki się połączyły.
    Rozgrzać patelnie z niewielka ilością masła , porcje ciasta wykładać łyżką , formować placki i smażyć z obu stron na rumiano.
    Podawać przestudzone, lekko oprószone cukrem pudrem,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki Czerwona porzeczka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować