Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami

4.48 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi są znakomite.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •2 płaty śledziowe ( matiasy )
    •8 śliwek suszonych
    •8 orzechów włoskich
    •mała cebula
    •olej rzepakowy
    •łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.48 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w kawałki ok. 2 cm. Skropić sokiem z cytryny.

    Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie, osuszyć i pokroić. Cebule pokroić w kostkę i przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą na sicie. Orzechy wyłuskać i pokroić na mniejsze kawałki.

    Do słoiczka układać naprzemiennie śledzie, cebulę, śliwki, orzechy. Zalać olejem rzepakowym i schłodzić w lodówce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować