Śledzie z majerankiem

4.45 (167 ocen)

  • 6 godz.

Jedne z moich ulubionych

  • 6 godz.

Składniki:

  • 8 płatów matiasów
    duża cebula
    200 ml wody
    60 ml octu
    120 ml oleju
    2 łyżki majeranku
    4 czubate łyżeczki cukru
    2 listki laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.45 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy moczyć w wodzie ok. 3 godzin. Najlepiej sprawdzić stopień słoności ryb, próbując śledzie. Ryby osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w 2cm kawałki. W 50 ml cieplej wody rozpuścić cukier, dolać 150 ml zimnej wody, olej, ocet,i majeranek, ziele angielskie i liście laurowe. Cebule posiekać i sparzyć we wrzątku, po czym ostudzić i dodać do zalewy. Śledzie umieścić w zalewie, chłodzić co najmniej 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować