Śledzie po wileńsku

0 (0 ocen)

  • 9 godz. 10 min

Smakoszom śledzia proponuję sałatkę z pysznej kuchni litewskiej.

  • 9 godz. 10 min

Składniki:


  • pół kg płatów śledziowych
    4 średnie cebule
    olej
    1 puszka koncentratu pomidorowego
    Przyprawy: 5 goździków
    2 ziarna pieprzu
    kawałek gałki muszkatołowej
    5 listków laurowych
    pół łyżeczki cynamonu
    5 ziarenek ziela angielskiego
    2 łyżeczki imbiru
    2 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po wileńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy dokładnie zmiksowałem. Cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat pomidorowy i przestudziłem. Śledzie ułożyłem na półmisku, posypałem przyprawami. Zostawiłem na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia płaty śledzia pokroiłem na kawałki. Ułożyłem w dwóch warstwach, przykryłem gruba warstwą cebuli z koncentratem. Udekorowałem natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować