Śledzie po wileńsku

4.48 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Śledzie są pyszne. Goździki nadają im orientalny korzenny aromat i smak.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 70 dag solonych śledzi
    ● 8 cebul
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● mały słoik przecieru pomidorowego
    ● szczypta cukru
    ● kilka ziaren ziela angielskiego
    ● 10 goździków
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (204 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po wileńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalewamy wodą
    i odstawiamy na kilka godzin.
    Wyjmujemy, osuszamy i kroimy
    w małe kawałki.
  • 2. Cebule obieramy, przekrawamy
    na pół i kroimy w półplastry.
    Dusimy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy ziele
    angielskie, goździki i przecier
    pomidorowy. Mieszamy. Dusimy
    jeszcze kilka minut. Doprawiamy
    solą, cukrem i pieprzem.
    Odstawiamy do wystygnięcia.
    Ryby układamy na
    przemian z cebulą na półmisku.
    Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować