śledzik po wileńsku

4.51 (158 ocen)

  • 60 min

Zawsze są hitem na rodzinnych przyjęciach

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g filetów matias
    4 łyżki oleju
    3 cebule
    1 łyżka octu
    60 g ketchupu pikantnego
    60 g koncentratu pomidorowego Pudliszki
    liście laurowe
    ziele angielskie
    gorczyca
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzik po wileńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć, pokroić.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać ocet,koncentrat, ketchup,ziele,liście i gorczycę. Wymieszać i ostudzić
  • 3. Do zimnej marynaty włożyć śledzie. Odstwić na minimum dwa dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować