ŚLEDŹ Z CEBULĄ W ZALEWIE OCTOWEJ

5 (159 ocen)

  • 30 min

Próbowaliście? Jeśli nie, to koniecznie musicie nadrobić

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg tuszki ryb ( u mnie śledzie)- mogą też być filety innych ryb
    mąka do opanierowania
    sól do oprószenia ryby
    zalewa:
    5 szkl wody
    1 szkla octu
    1 łyżka soli
    5 łyżek cukru
    2 liście laurowe
    4 ziela ang
    1 cebula
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź z cebulą w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oprószamy solą, panierujemy w mące, smażymy na rumiano z obu
    stron. Rybę osączamy z nadmiaru tłuszczu. Wodę, ocet z cukrem i solą
    praz listkami i ziele ang zagotowujemy. Cebulę kroimy w piórka. Do
    naczynia układamy na dno połowę pokrojonej cebuli, układamy ryby,
    posypujemy resztą cebuli, zalewamy gorącą zalewą. Ryba najlepiej
    smakuje na drugi dzień, jak przegryzą się smaki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować