PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledź opiekany w zalewie octowejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/81/af4762100bda31671b093f28bc4154c19f2b1e22.jpeg20001330http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledz-opiekany-w-zalewie-octowej-7
1.
Śledzie pokroić w kawałki posypać przyprawą do ryb, przyprawa uniwersalna i pieprzem.
Zostawiamy na 10 min
2.
Przygotowujemy zalewę:
Wszystkie podane składniki do jednego garnka dajemy zagotować i odstawić do wystygnięcia.
3.
Panierowanie kawałków śledzi:
Panierujemy w roztrzepanym jajku , następnie do mąki i na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron. Upieczone śledzie odkładamy na papierowy ręcznik.
4.
Układamy wystudzone śledzie w słoiku i zalewamy zalewą octową tak zęby zalewa przykryła śledzie.
5.
NIE UCISKAMY mocno zapieczonych śledzi w słoiku ponieważ będą jeszcze pęcznieć pod wpływem zalewy i później przy wyciąganiu takie uciśnięte się kruszyć.
Porady
Dobrze je zrobić kilka dni wczesniej
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze