Sierpniowe Bento Buni

0 (0 ocen)

Szybciutka przekąska .Wykorzystałam ryż jaki pozostał mi z obiadu ( z wczoraj ) . Rarytasem są sezonowe ogrodowe winogrona ( lekko cierpkie ale niezwykle aromatyczne ).

Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanego na bulionie zimnego ryżu
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 /2 plasterka schabu pieczonego w ziołach (szynka lub inne pieczone mięso też mogą być )
    odrobina czarnego sezamu lub czarnuszki
    trochę pokrojonego szczypiorku
    gałązka działkowych drobnych winogron
    wafelek Vafini
    4 mini wafelki ryżowe
    kawałeczek czerwonej ostrej papryczki ( chili )
    listek sałaty
    2 papierowe foremki do mufinek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Sierpniowe bento buni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na bento 1. Zgromadzić potrzebne składniki.
  • ryż 2. Zaczynamy od pokrojenia drobno szczypiorku. Ryż dzielimy na pół .Z jednej części formujemy kulkę , obtaczamy w szczypiorku a na wierzchu w środek wciskamy ,, denko ,, ścięte z pomidorka koktajlowego ( dobrze jest usunąć z jego środka pesteczki by nie puściły soku ) . Układamy w jednej foremce .
  • bento 3. Z pozostałego ryżu formujemy kulkę w środku której zawijamy : kawałek zrolowanego listka sałaty, paseczek papryki, kilka paseczków schabu. Posypać sezamem lub czarnuszką i umieścić w drugiej papierowej foremce .
    Poukładać dekoracyjnie wszystkie składniki ( obie kulki ryżu - takie prawie Onigiri , winogrona , pomidorki w wafelku Vifini , wafelki ryżowe ) w pojemniku do Bento .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować