1.Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną. Przesiać mąkę z proszkiem i zagnieść. Podzielić na pół. Każdą część wylepić albo rozwałkować na na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.
2.Przygotować składniki na masę sezamową.
3.Wszystkie składniki podsmażyć na złoto.
4.Lekko przestudzić masę sezamową i letnią wyłożyć na jeden placek.
5.Piec w 175 *,ok. 20 min.
6.Drugi placek posmarować powidłami albo jakąś marmoladą .
7.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Kokos wymieszać z budyniem i lekko wmieszać do białek. Rozsmarować na marmoladzie.
8.Piec w 175 *,ok.30-35 min.
9.Przygotować składniki na masę chałwową.
10.Ugotować budyń i do ciepłego wmieszać margarynę i pokruszoną chałwę.
Ciepłą masę wyłożyć na placek z sezamem.
Komentarze