Serowe babeczki pachnące wanilią i kardamonem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczne i pachnące babeczki, idealne na Wielkanocny stół

  • 50 min

Składniki:

  • 250 g margaryny Kasi
    szklanka cukru
    3 szklanki mąki pszennej
    5 dużych jajek
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    500 g serka homogenizowanego ( naturalny)
    2 płaskie łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią i kardamonem
    Łyżeczka przyprawy do dań słodkich ( młynek; skórka cytrynowa, kardamon, cynamon, goździki, mięta i ekstrakt z kurkumy)
    24 foremki na muffiny
    Cukier puder lub polewa, wiórki czekoladowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Serowe babeczki pachnące wanilią i kardamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na babkę 1. Margarynę Kasię przekładam do miski, wsypuję cukier, cukier z wanilią i miksuję. Następnie wbijam jajka, nadal miksuję wsypując przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję serek homogenizowany , jak dobrze zmieszane wsypuję przyprawę do dań słodkich i jeszcze raz dokładnie miksuję.
  • babka 2. Przekładam ciasto do przygotowanych foremek. Muffinkowe babeczki posypałam wiórkami czekoladowymi. Zrobiłam jedną małą babkę Ø 18 i 12 babeczek ( muf fin)
  • babeczki 3. Babeczki trzeba wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika. Babkę piekłam 40 minut w 180 st.C termo obieg, babeczki 20 minut w 180 st. C także termo obieg.
  • babeczki 4. Ciasto podzieliłam na jedną babkę i 12 babeczek:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować