sero-makownik

4.5 (180 ocen)

  • Średni

Rozpływa się w ustach:)

  • Średni

Składniki:

  • - ser mielony: 1 kilogram
    - jaja: 6 sztuk
    - cukier puder: 25 dekagramów
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - mąka pszenna: 1 łyżka
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - rodzynki: 10 dekagramów
    - margaryna: 1 sztuka

    - mak sparzony i zmielony: 1 kilogram
    - margaryna: 1 sztuka
    - jaja: 6 sztuk
    - bulka tarta: 1 łyżka
    - mąka pszenna: 1.5 łyżki
    - cukier puder: 25 dekagramów
    - rodzynki: 2 łyżki
    - orzechy krojone: 2 łyżki
    - skórka pomarańczowa: 1 łyżka
    - miód: 1 łyżka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki

    - herbatniki paczka: 1 sztuka
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sero-makownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzec z cukrem i żółtkami, dodac ser i dalej ucierac. Nastepnie dodac mąke ziemniaczanai krupczatkę, budynie i rodzynki.na końcu dac piane z białek i delikatnie wymieszac.
  • 2. Margarynę utrzec z cukrem i żółtkami,dodac mak, nastepnie miód i utrzec.Potem mąkę z proszkiem i bakalie, a na koncu piane z białek i delikatnie wymieszac
  • 3. Blaszke wyłożyc papierem do pieczenia, wysmarowac tluszczem i wysypac pokruszonymi herbatnikami. Ukladac łyzka na przemian obok siebie ciasto serowe i makowe wierch wyrownac. Upiec a gdy wystygnie polac polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować