Sernik zebra z bezową pianką

0 (0 ocen)

Pyszny sernik zebra idealny na każdą okazję.

Składniki:

  • 1 kg serka waniliowego ( do sernika w wiaderku )
    60 g przyprawy do kawy pomarańczowo - cytrynowej ( na styl kataloński )
    4 jajka
    1 sk cukru pudru
    50 g budyniu śmietankowego
    odrobina pomarańczowego barwnika spożywczego
    okrągłe biszkopty

    beza :
    4 białka
    3/4 szk cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Zebra Desery Biszkopty Beza

Sernik zebra z bezową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem lub margaryną i dno wyłożyć biszkoptami ( u mnie z ceramicznym dnem i silikonową obręczą )..
    Jajka wymieszać z cukrem pudrem, dodać budyń i przyprawę i wymieszać.
    Następnie dodać ser i wymieszać.
    Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać barwnik, wymieszać.
    Masy serowe wylewać porcjami na biszkopty ( na środek ) na przemian aż do wyczerpania mas.
    Sernik piec 45 minut w 175 stopniach ( na dnie piekarnika należy umieścić naczynie z wodą ).
  • 2. Następnie ubić pianę z białek z cukrem pudrem, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni.
    Szybko wyjąć sernik z piekarnika, wyłożyć ubitą pianę i ponownie wstawić formę do piekarnika.
    Piec jeszcze 15 minut po czym wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik.
    Potem zdjąć obręcz formy i schłodzić sernik w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować