
Dodane przez: Monika Matysiak
Chociaż truskawki smakują najlepiej zerwane prosto z krzaczka, to jednak wszyscy je uwielbiamy jako dodatek do lodów, naleśników, koktajli. Nie wyobrażam sobie sezonu truskawkowego bez ciast z ich dodatkiem, np. drożdżówki albo sernika na zimno. Tym razem dla odmiany proponuję tradycyjny, pieczony sernik z górą pełną tych owoców i galaretką. Spód przygotowany jest z pokruszonych herbatników, masa serowa pachnie pomarańczą, a na wierzchu truskawki. Tak przygotowane ciasto, dobrze schłodzone w lodówce przed podaniem jest idealną propozycją na wiosenną lub letnią imprezę.
Stary Zeszyt
Sernik z truskawkową nutą
Dodane przez: akrobatka22
Wysoko, krucha, bardzo elegancka....
Dodane przez: Ewelina Marcin
Klasyczny, domowy słodki sernik...
Dodane przez: viki2903
Sernik rabarbarowy z nutą czarnej...
Dodane przez: beciiaaa
Pyszny i kremowy sernik dla miłośników...
Komentarze