Sernik z rosą

5 (175 ocen)

  • 35 min

Sernik z "rosą" to wyśmienita uczta dla podniebienia :) Jego smak i wyjątkowa puszystość mówi wszystko :)

  • 35 min

Składniki:

  • SPÓD:
    1 szkl. mąki
    10 dag margaryny
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 żółtka

    MASA:
    1 kg sera
    1 szkl. cukru
    6 jajek
    ¼ szkl. oleju
    2 budynie (białe bez cukru)
    2 1/2 mleka
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD: Wymienione składniki zagnieść na stolnicy. Następnie wyłożyć na brytfankę (posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą).
    MASA SEROWA: 6 żółtek utrzeć z cukrem, dać zmielony ser. Ucierać dodając po łyżce oleju, następnie wlać mleko, wsypać budyń. Dodać pianę z 3 białek, wymieszać. Wlać na ciasto masę serową. Piec 1 godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia ubić pianę z 3 białek i z ¾ szkl. cukru na bardzo sztywną pianę i wyłożyć na ser.
    Po wystygnięciu ciasta pojawią się na wierzchu kropelki rosy.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować