Sernik z galaretką i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy miękką margarynę, serki i budyń. Białka ubijamy. Stopniowo dodajemy do żółtek, mieszając.
2.Tortownicę (śr. 20 cm) smarujemy tłuszczem. Dno wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę serową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C. Pieczemy ok. 40 minut. Studzimy.
3.Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wrzącej wody, niż podano na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia.
4.Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i układamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki.
Porady
RADY Iwony Baszyńskiej
Do masy serowej możemy dodać rodzynki lub suszone morele.
Komentarze