Sernik z delicjami

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik z wiśniowymi delicjami.

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera twarogowego
    Kubek kwaśnej, gęstej śmietany 18%
    Szklanka drobnego cukru (200 g)
    Cukier wanilinowy duży (32 g)
    6 jajek
    Dwa budynie waniliowe bez cukru (2 x 40 g)
    Paczka delicji wiśniowych
    Polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko

Sernik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. (Użyłam tortownicy 24 cm.)
    Dno przygotowanej blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć delicje. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, grzałka górna i dolna, bez termoobiegu. Następnie w misie umieścić ser, śmietanę, cukier i cukier wanilinowy. Całość wymieszać mikserem, na najniższych obrotach i tylko do wymieszania się składników. Dodawać po jednym jajku, za każdym razem dokładnie miksując masę na niskich obrotach. Na koniec dosypać proszek budyniowy i całość ponownie wymieszać. (Jeśli w naszym odczuciu masa jest mało słodka można dosypać więcej cukru.)
    Gdy masa jest gotowa wylać ją ostrożnie na ułożone delicje. Na początku najlepiej za pomocą dużej łyżki lub chochelki, aby delicje nie wypłynęły do góry. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około godzinę. Po godzinie pieczenia, wyłączyć piekarnik i zostawić sernik na 2-3 godziny (lub dłużej) w wyłączonym piekarniku, bez uchylania drzwi. Później można uchylić drzwi piekarnika, by ciasto wystygło całkowicie. Gotowy sernik polać polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wierzch posypać kawałkami delicji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować