Sernik z brzoskwiniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto wkładamy do miski i szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kule i wkładamy ją do lodówki,żeby ją schłodzić.
Do miski dodajemy wszystkie składniki na masę sernikową bez jajek i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy jajka i jeszcze raz mieszamy.
Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Ciasto dzielimy na dwie części: 1/3 i 2/3.
Mniejszą część odkładamy a większą wylepiamy spód tortownicy. Na ciasto wylewamy masę sernikową.
Brzoskwinie odsączamy z soku, kroimy w plastry i układamy na masę sernikową.
Pozostałą część ciasta ścieramy bądź rwiemy, wg uznania na wierz masy sernikowej.
Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Porady
Możemy użyć jakich chcemy owoców. Mogą to być np też maliny bądź truskawki.
Komentarze