sernik z brzoskwiniami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny,lekki sernik.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    225 g mąki
    5 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    150 g zimnego masła
    1 jajko
    MASA SERNIKOWA:
    1 kg twarogu sernikowego
    1 szklanka cukru
    2 budynie śmietankowe
    1 cukier wanilinowy
    2 jajka

    puszka brzoskwiń w puszce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wkładamy do miski i szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kule i wkładamy ją do lodówki,żeby ją schłodzić.
    Do miski dodajemy wszystkie składniki na masę sernikową bez jajek i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy jajka i jeszcze raz mieszamy.
    Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
    Ciasto dzielimy na dwie części: 1/3 i 2/3.
    Mniejszą część odkładamy a większą wylepiamy spód tortownicy. Na ciasto wylewamy masę sernikową.
    Brzoskwinie odsączamy z soku, kroimy w plastry i układamy na masę sernikową.
    Pozostałą część ciasta ścieramy bądź rwiemy, wg uznania na wierz masy sernikowej.
    Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Możemy użyć jakich chcemy owoców. Mogą to być np też maliny bądź truskawki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować