Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

bardzo smaczny!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    250 g schłodzonej margaryny
    5 żółtek
    3 łyżki cukru
    1 łyzeczka cukru waniliowego
    1 łyzka smietany kwasnej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki na masę serową:
    700 g twarogu z wiaderka
    2 jajka
    2 budynie waniliowe w proszku
    4/5 szklanki cukru
    200 g miękkiego masła

    oraz

    1 puszka brzoskwiń w syropie
    1 łyzka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieśc kruche ciasto , podzielić na większą część – 3/4, którą należy rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a do mniejszej części ciasta dodąc wiórka , zagnieśc i dobrze schłodzić w zamrażalce.
    Gotowe ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec w 180 stopniach przez 10-12minut .
    Miękkie masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem i budyniem, dodać jajka, twaróg i ułożyć na wystudzonym podpieczonym kruchym spodzie.
    Na masie serowej ułożyć pokrojone brzoskwinie w Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach schodzone ciasto z wiórkami kokosowymi
    Całośc piec ok 60 minut w temp 180 stopniach C.
    Smacznego ; )

Porady

blacha 25 na 30

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować