Sernik z brzoskwiniami z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny mazisty sernik z dodatkiem soczystych brzoskwiń z kruszonką kokosową będzie idealnym deserem do kawki w gronie najbliższych, idealny wypiek na każdą okazję. To taka kwintesencja smaków :)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wymiary formy: 24*24 cm

    Ciasto:
    300 g mąki
    100 g cukru pudru
    200 g masła
    2 żółtka

    Ser:
    1,5 kg sera białego
    2 szklanki cukru pudru
    100 g masła
    9 jajek
    sok z jednej cytryny
    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    Kruszonka:
    100 g cukru pudru
    130 g masła
    200 g wiórek kokosowych

    Dodatkowo:
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery Ciasto

Sernik z brzoskwiniami z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i cukier szybko wyrobić rękami ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować i wyłożyć nim jej dno podpiec w piekarniku ok 10 minut w 180 stopniach.
  • 2. Ser zmielić. Oddzielić białka od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem i masłem, wmieszać ser, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i ostrożnie wymieszać. Na podpieczony spód wylać połowę masy serowej rozłożyć połówki brzoskwiń i wylać resztę masy serowej.
  • 3. Zrobić kruszonkę z masła wiórek i cukru pudru, posypać po serniku. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Owoce Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować