• 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne węgierskie danie, ktore przyjęło się na naszych stołach.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 strąki papryki
    4 kiełbaski śląskie
    2 cebule
    1 mała cukinia
    Pomidory w puszce
    Papryka słodka
    Papryka mielona
    Sól
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. W garnku rogrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę razem z kiełbasą, przyprawiamy.Jak sie zarumienią podlewamy gorąca wodą i dusimy 5 minut. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli z kiełbasą. Paprykę kroimy w kotkę i dodajemy do garnka, wlewamy pomidory. Dusimy 15 min. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować