Sernik na zimno z twarogiem

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

Unikalny, ponieważ nie z gotowej mieszanki i na prawdziwym twarogu z kostki:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    -5jaj
    -1szkl cukru
    -1/2szkl mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa:
    -75dag twarogu(miękkie)
    -kostka masła(200g)
    -4op galaretek o różnych kolorach
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubijamy sztywną pianę. Dodajemy cukier,następnie żółtka z proszkiem do pieczenia. Łyżką wsypujemy mąkę ciągle mieszając ciasto. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, Pieczemy ok 25min w 180C na zloty kolor. Biszkopt po wyjęciu studzimy.
  • 2. W międzyczasie rozpuszczamy wszystkie galaretki zmniejszając o połowę ilość wody w przepisie. Studzimy do czasu aż przestygną i będą tężeć.
    Masło oraz twaróg dzielimy na 3 porcje. Każdą porcję: masło, twaróg i galaretkę miksujemy i wykładamy na biszkopt. Postępujemy tak następną warstwą wykładając ją na poprzednią itd. Wstawiamy do lodówki, aby wszytko zastygło. Na sam koniec wylewam samą galaretkę na wierzch ciasta
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować