Sernik na zimno z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubijamy sztywną pianę. Dodajemy cukier,następnie żółtka z proszkiem do pieczenia. Łyżką wsypujemy mąkę ciągle mieszając ciasto. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, Pieczemy ok 25min w 180C na zloty kolor. Biszkopt po wyjęciu studzimy.
2.W międzyczasie rozpuszczamy wszystkie galaretki zmniejszając o połowę ilość wody w przepisie. Studzimy do czasu aż przestygną i będą tężeć.
Masło oraz twaróg dzielimy na 3 porcje. Każdą porcję: masło, twaróg i galaretkę miksujemy i wykładamy na biszkopt. Postępujemy tak następną warstwą wykładając ją na poprzednią itd. Wstawiamy do lodówki, aby wszytko zastygło. Na sam koniec wylewam samą galaretkę na wierzch ciasta
Komentarze