PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874SERNIK NA ZIMNO Z SERKÓW HOMOGENIZOWANYCHhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/81/69817b4d9fc8e21e1ab0955e1a2365cc94ea6a33.jpeg15361024http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-na-zimno-z-serkow-homogenizowanych-5
* 800 g serka homogenizowanego
* 3 łyżki cukru pudru
* 1 galaretka cytrynowa
* 1 łyżeczka pasty waniliowej (zamiast tego możemy zdecydować się na serki homogenizowane o smaku waniliowym zamiast naturalnych)
* 2 płaskie łyżeczki żelatyny
* ulubione owoce (ilość zależy od naszych upodobań)
* 1 galaretka o wybranym przez nas smaku
* biszkopty do wyłożenia tortownicy
Sposób przygotowania przepisu:
SERNIK NA ZIMNO Z SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH
1.
Na dnie tortownicy układamy biszkopty.
2.
Galaretkę cytrynową z 2 łyżeczkami żelatyny rozrabiamy w szklance gorącej wody. Pamiętajmy aby dobrze je rozmieszać. Zostawiamy do przestygnięcia.
3.
Serki homogenizowane przekładamy do miski. Dla wersji z pastą waniliową jest to moment kiedy należy ją dodać do serków. Dodajemy cukier puder i wszystko dokładnie mieszamy. Do powstałej masy dodajemy partiami przestudzoną galaretkę cytrynową dokładnie i powoli mieszając. W efekcie końcowym masa będzie delikatnie lejąca.
4.
Na ułożone na tortownicy biszkopty wylewamy cienką warstwę masy i wstawiamy do lodówki na 5-10 minut. Dzięki temu biszkopty nie będą nam pływać w cieście. Gdy pierwsza warstwa zastygnie delikatnie wlewamy pozostałą część masy i wstawiamy do lodówki pod przykryciem na około godzinę.
5.
Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Tortownicę z sernikiem wyciągamy z lodówki układamy na wierzchu owoce i zalewamy ostudzoną, lekko już tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Dobrze jest gdy sernik przez noc postoi w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze