Sernik na zimno z serków homogenizowanych

3 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosty sernik przygotowany na waniliowych serkach homogenizowanych, które w połączeniu z dodaną do nich cytrynową galaretką smakują pysznie.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów
    2 galaretki cytrynowe
    4 serki waniliowe po 200 gram
    400 gram truskawek
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik na zimno z serków homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty.

    Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.

    Do dużej miski wykładamy serki, wlewamy zimną galaretkę i mieszamy trzepaczką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa zacznie lekko tężeć.

    Następnie przekładamy masę to tortownicy i znów wstawiamy do lodówki.

    Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy, dopóki nie zacznie lekko tężeć.

    Truskawki oczyszczamy, kroimy na połówki i układamy na serniku.

    Zalewamy całość galaretką i wstawiamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować