Sernik na zimno z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na blaszkę rozkładamy herbatniki. Twaróg z wiaderka dzielimy na 2 części. Dwie galaretki czerwone rozpuszczamy w 3 szklankach goącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Dwie galaretki zielone również rozpuszczamy w 3szklankach gorącej wody i odstawiamy. Pozostałe 2 żółte galaretki rozpuszczamy w 3szklankach wody i odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy galaretki zaczną tężeć, to dodajemy do jednej porcji twarogu czerwone galaretki, a do drugiej porcji twarogu zielone galaretki.Każdą z porcji miksujemy mikserem po ok 3 minuty.Czerwoną masę wylewamy na herbatniki i wkładamy do lodówki na 10 minut.Potem wylewamy zieloną masę i wstawiamy do lodówki. Na koniec wylewamy 3 warstwę tężejącej galaretki.Na to można ułożyć owoce( ja dałam truskawki). Wstawiamy do lodówki aż stężeje. Smacznego.
Komentarze