Zupa porowa z mięsnymi klopsikami

4.49 (155 ocen)

Pyszna, aromatyczna,kremowa, bardzo sycąca zupa, która może stanowić samodzielne danie obiadowe.Nauczył ją gotować mnie mój mąż,jest pyszna polecam.

Składniki:

  • 1 średni por,
    20dag mielonego mięsa,
    1 cebulka,
    1 jajko,
    2 łyżki kaszy mannej,
    6szt ziemniaków, porcja włoszczyzny,
    2 duże kremowe serki topione,
    maggi do smaku,
    kostka rosołowa,
    ziarenka smaku Winiary,
    szczypta pieprzu,
    łyżka posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z mięsnymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa porowa zmięsnymi klopsikami 1. W garnku zagotować wodę z kostką rosołową, dodać drobno pokrojony por, oraz poszatkowaną włoszczyznę,pogotować chwilę.
  • 2. W międzyczasie przygotować klopsiki, a więc mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulką, 2 łyżkami kaszy mannej i jajkiem,doprawić delikatnie solą i pieprzem, wyrobić masę mięsną,formować klopsiki i wrzucić je do gorącego wywaru.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  • 3. Odlać do garnuszka trochę wywaru i rozpuścić w nim serki topione.Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać roztopione serki do zupy.Doprawić maggi i ziarenkami smaku.Zupa powinna odrobinę zgęstnieć, dzięki serkom.Rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki.Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować