Sernik na zimno z borówkami i musem z białej czekolady

3.25 (4 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki, puszysty, pyszny, szybki do przygotowania sernik na zimno z borówkami i musem z białej czekolady

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tortownica: 28 cm

    500g serka mascarpone
    1/2l śmietany 36%
    2 galaretki krystaliczne
    3/4 szkl wody
    1/2 szkl cukru
    3-4 łyżki cukru pudru
    podłużne biszkopty
    500g borówki
    Op cukru z prawdziwą wanilią

    Mus z białej czekolady:
    200g białej czekolady
    400ml śmietany 30 %
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Sernik na zimno z borówkami i musem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki zmiksować, wlać wodę,dodać cukier, zagotować, do gorących wsypać galaretki , wystudzić.
    Do serka dodać cukier z prawdziwa wanilią, zmiksować, dodać wystudzone borówki.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać do sera, masę wylać na biszkopty , wstawić do lodówki.

    Przygotować mus:
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, śmietanę ubić na sztywno, dodać wystudzoną , ale płynną czekoladę, wyłożyć na sernik, schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować