Sernik na zimno z białą czekoladą i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę zalać woda, odstawić do napęcznienia.
Czekoladę połamać zalać gorącą śmietanką, rozpuścić, zalać napęczniałą żelatynę, mieszając dokładnie rozpuścić.
Wystudzić.
2.Sery utrzeć z cukrem pudrem i wanilią, miksując wlać rozpuszczoną w śmietance czekoladę z żelatyną, dokładnie zmiksować.
Do masy serowej dodać borówki i pokrojone morele.
3.Biszkopty pokruszyć.
Nutellę rozpuścić z kąpieli wodnej lub mikrofali, wymieszać z pokruszonymi biszkoptami.
4.Dno tortownicy wyłożyć folia spożywczą, wyłożyć ciastka, docisnąć, na ciastka wylać masę serową, odstawić do schłodzenia.
5.Galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku , wystudzić, do wystudzonych dodać borówki, odstawić do lekkiego stężenia co jakiś czas mieszając.
lekko tężejące galaretki wylać na sernik, schłodzić najlepiej całą noc.
Komentarze