Chrupiący sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Deser nadaje się w sam raz na upalne dni. U mnie w domu znika jak "ciepłe bułeczki"

  • 40 min

Składniki:

  • Delikatesowe extra sucharki - 1 opakowanie
    Krem czekoladowy np.: Nutella - 400g
    Kubełeczek sera mielonego waniliowego 1kg
    Żelatyna na 1 l
    Galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
    Owoce - borówka i maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chrupiący sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód deseru:
    -Delikatesowe extra sucharki rozgnieść na bardzo drobną masę, kiedy mamy już gotowe przesypujemy do miseczki i dodajemy krem czekoladowy, dokładnie wymieszać, wyłożyć do tortownicy. Odstawiamy i miedzy czasie robimy galaretkę i wstawiamy do lodówki, aby lekko stężała.
  • 2. Masa:
    Ser mielony waniliowy miksujemy doprawiamy jeśli jest taka potrzeba i przygotowujemy żelatynę rozpuszczoną w bardzo małej ilości gorącej wody (przeważnie oko 5-6 łeżeczek) dokładnie wymieszać i wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Do tortownicy w której mamy już spód wlewamy masę serową, układamy owoce, i lekko tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

Porady

Sucharki najlepiej przełożyć do torebki foliowej i rozgnieść wałkiem do ciasta. Ser może być zwykły zmielony i doprawić go wedle swojego gustu. Masa czekoladowa powinna stać w temperaturze pokojowej, lepiej się połączy z sucharkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować