Chrupiący sernik winogronowy na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatny, przyjemnie chrupiący sernik na zimno dla miłośników mało słodkich ciast. Jak najbardziej przypadł do gustu moim gościom i rodzinie, najlepiej smakuje schłodzony.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka płatków śniadaniowych żytnich
    50g. masła 82%
    4 serki homogenizowane waniliowe ( każdy po 125g.)
    1 łyżka cukru pudru
    2 galaretki przezroczyste o smaku winogronowym
    1 duża kiść zielonego winogrona
    1 galaretka winogronowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chrupiący sernik winogronowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki wraz z masłem umieścić w kielichu blendera, zmiksować.
    Wyłożyć na blachę ,piec 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
  • 2. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 600ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
  • 3. Serki przełożyć do wysokiej miski, wsypać cukier puder,wlać zimne galaretki oraz wsypać płatki, dokładnie wymieszać.
    Masę serową przelać do tortownicy o wymiarach 18cm, włożyć do lodówki aby lekko stężała.
  • 4. Galaretkę winogronową rozpuścić w 400 ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
  • 5. Na wierzch sernika ułożyć przekrojone na pół owoce winogrona, zalać zimną galaretką.
    Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować