Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Efektowny deser - zachwyt gości gwarantowany!

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 galaretki przezroczyste
    250 g mascarpone
    1 galaretka cytrynowa
    500 g serka homogenizowanego o smaku limonki
    4 łyżeczki żelatyny
    biszkopty okrągłe

    Kwiat:
    1/3 szkl mleka
    1 łyżeczka żelatyny
    1 łyżeczka cukru
    barwnik spożywczy: biały, żółty, limonkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 d - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 2. Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.
  • 3. Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.
  • 4. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową.
    Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.
  • 5. Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować