Sernik na zimno o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 d - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.
2.Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.
3.Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.
4.Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową.
Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.
5.Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!
Komentarze