Sernik na zimno

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To mój przysmak. Jest bardzo łatwy i zawsze się udaje. Często robię go na różne przyjęcia.

Składniki:

  • 1/2 l schłodzonego mleka
    2 serki homogenizowane
    podłużne biszkopty
    galaretka
    1 op. sernika na zimno w proszku
    owoce: wiśnie, maliny lub truskawki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik na zimno 1. Tortownicę razem z brzegami wykładamy biszkoptami. Owoce myjemy i osuszamy. Wiśnie drylujemy, a jeśli używamy truskawek, usuwamy szypułki.
    Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Sernik na zimno 2. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy sernik w proszku. Miksujemy 3 minuty. Dodajemy serki i miksujemy jeszcze 2 minuty.
  • Sernik na zimno 3. Masę serową przekładamy do tortownicy. Układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na godzinę, by galaretka zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować