Sernik malinowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne delikatne ciacho ...

Składniki:

  • -herbatniki 15 dkg
    -masło 6 dkg
    -śmietana 30 % 200 mililitrów
    -ser bialy z wiaderka 35 dkg
    -czekolada biała 15 dkg
    -żelatyna 2 łyżki
    -maliny 30 dkg
    DODATKOWO
    -czekolada biała do dekoracji 5 dkg
    -maliny 10 dkg
    -cukier 2 łyzki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć, osuszyć i wymieszać z cukrem. Odstawić aż puszczą sok , przetrzeć przez sito. Powinna być szklanka przecieru.
    Odłożyć trzy łyżki przecieru do dekoracji.
  • 2. Herbatniki rozkruszyć za pomocą robota, albo rozdrabniacza. Wrzucić do miski, dolać stopione masło, wymieszać. Wyłożyć folią spód tortownicy o śr. 18 cm, ubić dłońmi. Wstawić. do lodówki na 30 minut.
  • 3. Żelatynę wymieszać z połową przecieru malinowego, odstawić żeby napęczniała. Rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić .
  • 4. Śmietanę delikatnie ubić, dodać ser, wymieszać na gładką masę.
  • 5. Czekoladę połamać na kawałki, wstawić na 20 sekund do mikrofali, rozmieszać. Rozpuszczoną dodać do masy, wymieszać.
  • 6. Żelatynę rozpuścić w mikrofali. Dodać do masy razem z resztą przecieru, wymieszać . Wyłożyć na przygotowany spód , wcisną umyte i osuszone maliny.
    Wyłożyć łyżeczką przecier malinowy. Polać roztopioną czekolada, wstawić do lodówki na 3 godziny. SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować