Sernik

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

W żadne święta nie mogę się wymigać od tego sernika....

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka ((pszenna)): 3 szklanki
    - masło: 25 dekagramów
    - cukier: 3 łyżki
    - żółtka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - kakao: 2 łyżeczki

    - biały ser ((mielony)): 0.5 kilograma
    - budyń ((śmietankowy)): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - masło: 125 gramów

    - brzoskwinie: 4 sztuki
    - białka: 4 sztuki
    - cukier ((puder)): 1 szklanka
    - mak ((nie mielony )): 1 szklanka
    - mąka ((ziemniaczanna)): 1 łyżka
    - wiórki kokosowe: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, cukier, kakao i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do zamrażalnika na około 60 minut.. Dwie trzecie ciasta, odrywając małe kawałki wypełnić spód blaszki. Wszystkie składniki z drugiej grupy zmiksować na na gładką masę. Rozsmarować na ciasto.
  • 2. Brzoskwinie umyć i pokroić w plastry. Rozłożyć na serze.
  • 3. Białka z cukrem pudrem ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z makiem, mąką ziemniaczana i wiórkami kokosowymi. Ostatnią część ciasta zeskubać na cała powierzchnię białek. Piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.78 (550 ocen)

image-2527qol

To może cię zainteresować