Sernik z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Serniczek pięknie wygląda na talerzyku, a jeszcze lepiej smakuje.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa serowa:
    500 g sera twarogowego
    200 ml śmietany 30%
    5 łyżek cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1,5 łyżki żelatyny

    Masa truskawkowa:
    500 g truskawek
    5 łyżek cukru
    2 łyżki żelatyny

    Dodatkowo:
    100 g biszkoptów
    2 galaretki truskawkowe
    2 szklanki truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, dodać cukier i dokładnie zblendować . Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Letnią żelatynę wlać do truskawek, zmiksować i odstawić do stężenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Śmietanę wymieszać z serem, dodać oba cukry i zmiksować do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Do sera wlewać cienką strużką ostudzoną żelatynę. Na środek tortownicy wlewać naprzemiennie po 2-3 łyżki masy serowej i truskawkowej. Za pomocą patyczka do szaszłyków zrobić na masie esy- floresy. Sernik wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ułożyć truskawki, zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody. Wstawić do lodówki na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Owoce Galaretka Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować