Sernik z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki umyć, dodać cukier i dokładnie zblendować . Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Letnią żelatynę wlać do truskawek, zmiksować i odstawić do stężenia. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Śmietanę wymieszać z serem, dodać oba cukry i zmiksować do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i ostudzić. Do sera wlewać cienką strużką ostudzoną żelatynę. Na środek tortownicy wlewać naprzemiennie po 2-3 łyżki masy serowej i truskawkowej. Za pomocą patyczka do szaszłyków zrobić na masie esy- floresy. Sernik wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ułożyć truskawki, zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody. Wstawić do lodówki na całą noc
Komentarze